Projekt "Sociální bydlení Od Kořenů, Kutná Hora"

Projekt "Sociální bydlení Od Kořenů, Kutná Hora" je spolufinancován Evropskou unií.

Stručný popis projektu: Realizací projektu dojde k rekonstrukci objektu pro finančně dostupné nájemní sociální bydlení, které umožní sociálně vyloučeným osobám a osobám ohroženým sociálním vyloučením vstup do nájemního bydlení v ČR. V objektu nově vznikne 8 bytů, které celkově poskytnou kapacitu 18 lůžek. Projekt řeší kritický nedostatek bydlení v Kutné Hoře a jejím okolí. Dalším dopadem projektu je zajištění bezplatné sociální práce cílové skupině.

Cíle projektu: Cílem projektu je zajištění přístupu cílové skupiny k dlouhodobému nájemnímu bydlení. Spolek Od Kořenů by rád pomohl lidem, kteří se v současnosti nacházejí v bytové nouzi, a proto se rozhodl vytvořit ve starém objektu sociální byty, které lidem v bytové nouzi nabídne k dlouhodobému nájemnímu bydlení, aby tak lépe překlenuli nepříznivou sociální situaci. Současně budou cílové skupině poskytnuty služby sociální práce, které přispějí k sociální inkluzi a celkové pomoci ke svépomoci tak, aby byly osoby v bytové nouzi schopné zajistit si sami standardní bydlení.

Výsledky projektu: Výsledkem projektu budou kompletně zrekonstruované byty pro finančně dostupné nájemní sociální bydlení, které umožní sociálně vyloučeným osobám a osobám ohroženým sociálním vyloučením vstup do nájemního bydlení v ČR. Dále budou zajištěny bezplatné sociální práce cílové skupině, a to především ze strany sociálních pracovníky.